• Sat 15/05

  afgelast

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us)

  Roots, Americana
  Gekend van Green On Red

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 04/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

 • Wed 11/08

  tickets

  THE BYSON FAMILY (NIEUWE DATUM)

  NIEUWE BAND ROND FRONTMAN VAN THE TEMPERANCE MOVEMENT

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 30/09

  tickets

  MEAT PUPPETS (us)

  Cowpunk, Rootsrock, Rock
  Nirvana was fan!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 17/12

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  STEF KAMIL CARLENS | AVONDSHOW (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  STEF KAMIL CARLENS | MIDDAGSHOW (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  SINGER-SONGWRITER
  CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  HET LEGENDARISCHE RADIOPROGRAMMA SLUIT HUN RENTRÉE AF.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  DUYSTER. PRESENTEERT SOPHIA (solo), ANSATZ DER MASCHINE & LUKAS SCHREEL (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  Het legendarische radioprogramma sluit hun rentrée af.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  DYLAN LEBLANC (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  AMERICANA, ROOTS
  SINGER-SONGWRITER

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS PASSEERT DE REVUE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 15/05

  tickets

  CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) (NIEUWE DATUM)

  singer-songwriter
  produced by Ben Harper

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

Humo’s Rock Rally preview door Indiestyle

06/01/2014

Humo’s Rock Rally preview door Indiestyle

Humo’s Rock Rally 2014 belooft een topeditie te worden. Als we de deelnemers vluchtig overlopen, hebben we de indruk dat er meer dan anders namen tussen zitten waar we al eerder een goed gevoel bij hadden.

Indiestyle probeert naar elke preselectie een reporter en een fotograaf te sturen, en traditiegetrouw trachten we ook alle aspirant-sterren in te schatten aan de hand van de muziek die ze nu al online hebben.

Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 2 in De Zwerver te Leffinge op zaterdag 11 januari 2014.

Nadat we in de bio van Audience in the Street passages lezen over wolvinnen die wonden likken en over anarchie, verwachten we ons aan een hels kabaal. We krijgen niets van dit alles. Wel horen we prikkelende intimistische pop die we niet onmiddellijk met iets anders kunnen vergelijken. Namen als Bon Iver, Isbells en Marble Sounds combineren brengt je waarschijnlijk wel ergens in de buurt. Overtreffende trappen als mooi, prachtig en verrukkelijk dringen zich op.

Wie een mix maakt van skatepunk en hardcore en dit injecteert met beetjes ska en reggae, kan maar beter de concurrentie volledig het nakijken geven, of riskeert in de vergetelheid te vervallen.Wat ons betreft hebben de vijf jongelui van Dead Convicts alvast iets te ambitieuze plannen. Twee minuten hadden volstaan voor ‘The Youth’. De andere songs vallen eveneens eerder op door hun energie dan door hun inspiratie.

Tijdens een preselectie mag je drie nummers spelen die in totaal maximum vijftien minuten duren. We gokken dat DRS uit Oostende zal toekomen met vijf minuten onvervalste luidruchtige fun. We weten eigenlijk niet of er nog iemand zit te wachten op nieuwe vertolkers van dit soort trashy hardcore punk, al lieten de Cro-Mags onlangs in Antwerpen nog zien dat je op dit genre letterlijk het plafond naar beneden kunt halen.

Wat moeten we schrijven over Flightless Bird? Afgaande op de bio weet je dat je te maken hebt met bandleden die een partituur kunnen schrijven, de technische perfectie van de songs beaamt dit, en de muziek past in de tijdsgeest van 2014. Vinden we dit dan ook onweerstaanbaar? Niet echt, we zijn er niet helemaal van overtuigd dat de inventiviteit van de groep even groot is als de beheersing van hun instrumenten.

Dit jaar wagen weer enkele erg jonge jongens hun kans in Humo’s Rock Rally. Hiertoe kunnen we zeker de 16- en 17-jarige kerels van MK Ultra uit Diksmuide rekenen. De groep brengt energieke indierock die op zijn best klinkt in een eigen nummer als ‘A Story Of Bouncing Beats’. De Netsky-cover lijkt ons te hoog gegrepen, en ook ‘Smile’ geeft ondanks het potentieel ook nog blijk van de groeimarge die hier nog duidelijk aanwezig is.

Als je een hele dag naar muziek luistert, kom je af en toe liedjes tegen die er met kop en schouders bovenuit steken. ‘Let It Slide’ van Natives is er zo eentje, de manier waarop de groep hier speelt met 90s lo-fi-shoegaze en er een eigen ding mee maakt is heel mooi. Ook in de andere stukken is de zang uitmuntend, Veronica Falls zou waarschijnlijk met plezier een song als ‘Who Runs the World Anyway’ op hun platen zetten.

Heel wat rustiger gaat het eraan toe bij Roxie Horse, dat de vleugels uitslaat om op een zacht briesje van indietronica door de lucht te zweven. De nummers die we momenteel kunnen beluisteren overtuigen ons nog niet helemaal, al hoeft dat niet te verwonderen gezien dit gezelschap pas samen muziek maakt sinds de lente van 2013. De zang zit in ieder geval snor, wie weet gaan we live wel helemaal overstag.

Je moet niet met veel zijn om massa’s decibels te produceren. Wie hieraan twijfelt, luistert best eens naar Vaulted Needles. De groep viert zijn 5de verjaardag en dat kun je ook horen in de muziek, die strak, vol en samenhangend klinkt. Stilstaan wordt onmogelijk tijdens het kwartiertje dat dit trio toebedeeld krijgt. Een gebrek aan inventiviteit kan er voor zorgen dat de preselectie ook het eindstation zal zijn.

Laten we eens een boude voorspelling doen: YAWNS belandt op het eindpodium van Humo’s Rock Rally 2014. Met psychedelische gitaren, zangpartijen die door merg en been gaan, en refreinen die zich in je oor nestelen als teken op je kat kan het bijna niet fout gaan voor deze groep. Joey Brocken, een van de leden, won onlangs De Beste Singer-songwriter van Vlaanderen. Laat hem alvast plaats maken voor nog een medaille.

De drie gasten van Your Life on Hold zijn niet van de jongsten, en dat uit zich ook in hun invloeden die zich vooral aan het eind van de jaren 80 en het begin van de nineties situeren. De nummers die ze laten horen doen ons heel erg denken aan de Madchester-periode. Psychedelische gitaren zetten in combinatie met elektronische ritmes je heupen heel gemakkelijk in beweging, al zijn we niet onder de indruk van de refreinen.Zie ook: