• Fri 22/10

  gratis

  SOUND TRACK 2021 - VOORRONDE #3

  Kansen parcours voor muzikanten
  i.s.m. VI.BE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 28/10

  afgelast

  THE MUCKERS (us) + Kookaburra

  Psych meets Glam

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  ADMIRAL FREEBEE

  CD-VOORSTELLING "THE GARDENER"

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 31/10

  tickets

  THE COLD STARES (us) + Shtevil

  TRES HOMBRES PRESENTS
  HEAVY ROCK, BLUES, ROOTS

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 10/11

  tickets

  ECHT! + The Brown Collectiv.

  FUTURISTIC JAZZ MEETS HIP HOP

  FOYER DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 03/12

  tickets

  BLACK LIPS (us) + support

  GARAGE, FLOWER PUNK, COUNTRY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 04/12

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS

  SINGER-SONGWRITER
  ZITTEND CONCERT

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 05/12

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (NIEUWE DATUM)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 10/12

  laatste tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS PASSEERT DE REVUE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 17/12

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 31/12

  uitgesteld

  DYLAN LEBLANC (VERPLAATST | DATUM VOLGT)

  AMERICANA, ROOTS
  SINGER-SONGWRITER

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 30/01

  tickets

  STEVE WYNN (us)

  Frontman van The Dream Syndicate
  Rootsrock, Singer-song

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 06/02

  tickets

  NEAL FRANCIS (us)

  New Orleans-funk, soul, groove

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 12/03

  tickets

  MYSTÈRE

  COMEBACK-SHOW
  SKARIBAN PFUNK BIGBAND

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 16/03

  tickets

  BAMBARA (us) + Nuha Ruby Ra (uk)

  Post-punk voor fans van o.a. The Birthday Party
  Mega zotte live band

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 20/04

  tickets

  TOMMY GUERRERO (us)

  Bones Brigade en Mo’ WAx legende stelt nieuwe plaat voor.
  Rock meets Hip Hop, Funk & Jazz.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/05

  MDOU MOCTAR (ne)

  Tuareg desert blues, Psych
  Cd-voorstelling: "Afrique Victime"

  DE GROTE POST - OOSTENDE

 • Sun 15/05

  tickets

  CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) (NIEUWE DATUM)

  singer-songwriter
  produced by Ben Harper

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 21/05

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us)

  Roots, Americana
  Gekend van Green On Red

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 03/06

  tickets

  GARRETT T. CAPPS (us) + Dj Willie (nieuwe datum)

  COUNTRY, AMERICANA

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 17/09

  tickets

  MEAT PUPPETS (us) (NIEUWE DATUM)

  Cowpunk, Rootsrock, Rock
  Nirvana was fan!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 28/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Een mooi concert dat een tijdje blijft nazinderen.

29/11/2018

Een mooi concert dat een tijdje blijft nazinderen.

"Een mooi concert dat een tijdje blijft nazinderen", zo belsoot Rootstime hun rencensie over het mooie concert van The Anlter King in De Zwerver vorige zaterdag. Lees hieronder hun volledige verslag.

Reeds twaalf jaar zijn ze een koppel en delen ze niet enkel lief en leed in huiselijke kring maar zijn ze ook mekaars muzikale inspiratiebron. Beiden hadden reeds een behoorlijke staat van muzikale verdiensten afgelegd - zo was Esther Lybeert de allereerste Hooverphonic zangeres die de eerste demo’s van dit ensemble inzong maar uiteindelijk de band reeds verlaten had toen hun debuutalbum uitkwam. Nadien was ze te zien en te horen bij Flat Earth Society en bij An Pierlé. Ook Maarten Flamand is/was muzikaal actief in verschillende projecten. Zo is hij gitarist bij de Gentse rockbands Cloon en Elefant en speelde hij lange tijd in een Rage Against The Machine tribute band. – vooraleer ze samen hun muzikaal geesteskind The Antler King boven de doopvont hielden. Onlangs kwam hun vijfde album ‘Ten For A Bird’ uit en dit album was een schot in de roos.

Toen we ‘Orange Monkey’ hun nieuwe single hoorden op Radio 1 was onze nieuwsgierigheid gewekt. Zo behoren ze vanaf nu tot het select kransje artiesten en/of bands die met 5 sterren, de hoogste score haalbaar, gelabeld werden door Humo. Hun optreden van vanavond vond plaats in het gezellige café van muziekclub De Zwerver in Leffinge, nabij Middelkerke dat voor de gelegenheid aardig was volgelopen. Het werd een soort van thuismatch want zelfs de ouders van Maarten waren aanwezig om hun poulain aan t werk te zien en vooral te horen. Deze twee muzikanten zijn het toppunt van multitasking. Esther neemt niet enkel de zang voor haar rekening maar ze drumt en bespeelt tegelijkertijd de toetsen. Ook Maarten is een duivel-doet-al, hij verzorgt de achtergrondzang, speelt gitaar en bas op kousenvoeten. Dit alles zorgt voor een redelijk indrukwekkende totaalsound hoewel er maar twee muzikanten op het podium zitten.

The Antler King is een band in volle opmars. Zo groeiden ze uit van een verdienstelijke indie-band naar een experimentele coalitie die de verrassing niet schuwt. Wat we nu te horen krijgen is een aparte mix van zweverige, psychedelica met indie- rock- en zelfs blues invloeden. Met ‘448 Figures’ onmiddellijk gevolgd door ‘Beatles’ uit hun nieuwste album is meteen de toon gezet. Esther toont zich een meer dan begenadigde zangeres die heel frêle en breekbaar uit de hoek kan komen maar ook tevens serieus kan uithalen. Haar grimassen verraden haar inleving en beleving, ook wanneer ze volle kracht haar vellen geselt. Maarten van zijn kant is een klankentovenaar. Omringd door heel wat pedalen en mysterieus flikkerende kastjes die verbonden zijn met z’n gitaar en versterkers tovert hij de meest fantastische klanken en loops tevoorschijn. Hier wordt er aan muziek gewerkt. Met ‘Pixie-Led’ en ‘Siberian Times’ wordt nog een versnelling hoger geschakeld om dan te ontploffen met ‘Orange Monkey’. Wat me ook opvalt, is dat tijdens de kalme en fragiele nummers heel het café muisstil meegeniet en zich laat meevoeren in de serene golf van dit klank- en lichtspel. Ook een pluim voor de sfeervolle achtergrondbeelden die perfect georkestreerd worden door Koen hun beeldtechnicus. Hier is over nagedacht. Een heel concept uitgewerkt tot in de puntjes. En het loont al de moeite want het publiek wordt begeesterd. Sommige stukken van hun muziek zou zo gebruikt kunnen worden in één of andere film noir. Hun muziek lijkt zo ontsnapt uit een aflevering van het ter ziele gegane zondagavond StuBru programma Duyster. Experimenteel maar steeds met dat duister randje. Zo hoor ik flarden Gary Numan in ‘Patterns’ en doolt de geest van Morphine doorheen ‘Orange Monkey’. Maar steeds behouden deze Antler Kings hun eigenheid. Een eigenheid die hen nog ver zal brengen. Er is een grote kans dat men dit duo volgend jaar op de meer alternatieve festivals genre Rock Herk en/of Pukkelpop zal tegenkomen. Ik hoop dat men hen dan de intimistische setting geeft die ze verdienen. Dit is niet de muziek waarop je al dansend uit de bol gaat maar een welgekomen baken waar je kan wegdromen en ongegeneerd mijmeren. Luistermuziek met een hoog rock’ n roll gehalte want dat straalt The Antler King ook uit en bij momenten laten Esther en Maarten alle duivels in zich los en ontstaat er een noise fusion die zijn gelijke niet kent.

De nummers worden door Esther aan mekaar gepraat met fijne anekdotes en als ze haar alter eega voorstelt als ‘de man die alles kan en dan nog tegelijkertijd’ druipt de fierheid en bewondering ervan af. En deze bewondering is wederzijds want Esther wordt door Maarten bejubeld als ‘de coolste vrouw ooit’. En dit alles is terecht. Beiden vullen en voelen mekaar muzikaal perfect zodat we hier wel degelijk kunnen spreken van een ‘perfect match’. Bovendien hebben ze het hart op de juiste plaats want als je hun album koopt loopt er momenteel een goed doel actie waarbij centjes worden gestort bij elke download aan de vereniging die het opneemt voor de otters. Met ‘Shoe Shining Goodbye’ en een ode aan hun gezamelijke muzikale held David Bowie komen we stillaan aan het einde van dit concert. Een mooi concert dat een tijdje blijft nazinderen. De volgende weken spelen ze nog doorheen heel het land. Als je de kans krijgt hen live aan het werk te zien: niet twijfelen zou ik zeggen! Spijt zal je er niet van hebben.

Tekst en foto door Rootstime