• Fri 22/11

  tickets

  THE SHEILA DIVINE (us)

  Legendarische nineties band!
  Voorstelling nieuwe plaat.
  Nieuwe datum!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/12

  tickets

  THE LOW ANTHEM (us) + FUTUR PRIMITIF (us)

  10th Anniversary classic album tour “Oh My God Charlie Darwin”
  Zitplaatsen

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 06/12

  tickets

  SX + JULIAN HIVAL

  Cd-voorstelling 'Eros'
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 07/12

  tickets

  SOUND TRACK 2019

  FINALE
  PODIUM- EN KANSENPARCOURS

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/12

  gratis

  LEOPARD SKULL + LEPOPSKI

  'Rough Diamonds'
  70's psych pop meets indiepop

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 24/01

  tickets

  HUMO’S ROCK RALLY 2019

  Voorronde
  Muziekconcours

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 04/03

  tickets

  KINGSBOROUGH (us)

  CLASSIC ROCK

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 11/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2020

  ONTDEKKINGSFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sat 12/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2020

  ONTDEKKINGSFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sun 13/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2020

  ONTDEKKINGSFESTIVAL

  LEFFINGE

Sat 30/03/2019   19:00

VERSE VIS 2019

Muziekconcours
20° Editie

ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

UPDATE!

Camille Camille moet jammer genoeg verstek wegens ziekte. We beginnen nu om 19u30 ipv 19u00. Tot vanavond!

--------------

Voor de twintigste keer organiseert Muziekclub De Zwerver dit concours voor jonge bands en artiesten uit West en Oost-Vlaanderen. Hiermee gaat het op zoek naar de eerste naam voor Leffingeleuren 2019.

Verse Vis werd 20 jaar geleden in het leven geroepen om een speelkans te bieden aan jong en lokaal talent. Aanleiding toen was de opening van de gloednieuwe Zaal De Zwerver. 

Doorheen de jaren waren er een pak sterke en interessante winnaars die vaak ook internationale bekendheid verworven. The Van Jets zijn ongetwijfeld de bekendste winnaars, maar ook dirk., SHHT, The Spectors en Tomàn legden nadien een mooi parcours af. Andere winnaars of finalisten die het vermelden waard zijn: Umm, Uncle Wellington, Mickey Doyle (intussen Mooneye), Frie Maline, Alpha Whale,…

De hoofdprijs voor de winnaar van de Juryprijs is een spot op het hoofdpodium van Leffingeleuren, ter waarde van 500 euro.

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een concert in Café De Zwerver in de reeks ‘Rough Diamonds’, ook dit concert ter waarde van 500 euro.

CAMILLE CAMILLE (GENANNULEERD)

CAMILLE CAMILLE is een jonge singer-songwriter die werd uitgekozen als finaliste voor De Nieuwe Lichting 2019. Met haar mooie stem en knappe melodieën kan ze niet wegsteken waar ze de mosterd heeft gehaald.

Haar voorbeelden zijn rasartiesten als Laura Marling, Karen Dalton, Marika Hackman en Alice Phoebe Lou.

CROOKED STEPS

CROOKED STEPS wordt omschreven als een energieke Blues-Rock band uit het Gentse beïnvloed door artiesten als Seasick Steve, The Black Keys en Black Box Revelation, John Lee Hooker, Muddy Waters en The White Stripes.

Hun muziek bestaat uit de heilige drievuldigheid van vette gitaarriffs, melodieuze zanglijnen en catchy ritmes. 

In 2017 wonnen ze de Lokale Helden-variant Gentse Helden, georganiseerd door Trefpunt

GALINE

GALINE is het project van Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Wat startte als een soloproject, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band bestaande uit Esther Coorevits (Uncle Wellington, I will, I swear), Sven Sabbe (Modern Art) en Wouter Vandersyppe (I will, I swear, Sperwer).

De hoofdbestanddelen in haar muziek zijn piano en stem, gecombineerd met haar interesse voor electropop. Galine brengt frisse, actuele pop muziek, met subtiele electro accenten.

Ze laat zich daarvoor inspireren door artiesten als Lapsley, Oh Wonder, Maggie Rogers, Sylvan Esso en Jessie Ware.

KLOOTHOMMEL

De muziek is al even ongeregeld als haar leden. Met hun nadrukkelijke huisvlijt staat de groep met haar voeten zowel stevig in het verleden (Daniel Johnston, Sparklehorse) als het heden (Mac DeMarco en Alex G).

Dat betekent: rammelende gitaren die al eens naast elkaar heen staan te spelen, een zanger die zwalpt tussen de notenbalken (en er af en toe vanaf dondert) en scheve ritmes. Maar dan merk je dat onder al die ongein verdomd ingenieuze en schone melodielijnen lopen.

KOOKABURRA

De groep ontstond in de zomer van 2017, en maakt verschroeiende garagepunk met een voorliefde voor het fuzzpedaal en bezwerende, bijna grungy riffs.

Het afgelopen jaar speelde de band heel wat shows en wisten ze zo hun naam nog verder te verspreiden in het garagemillieu.

MIREK COUTIGNY

Pianist en producer MIREK COUTIGNY sleutelde de laatste jaren aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Hij ontwikkelde zich als muzikant en componist via samenwerkingen met diverse ensembles binnen de hedendaagse klassieke muziek (Lunapark ensemble, Spectra ensemble, ...).

Vanuit de combinatie van zijn energieke pianospel, nostalgische elektronica en subtiele strijkers verschijnt een filmische soundscape die het ene moment doet denken aan Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds, het volgende aan Boards of Canada.

PHILEMON

PHILEMON is melodieuze lo-fi pop uit Sint-Niklaas. In 2013 won Anton De Boes met zijn vorige groep het provinciaal rockconcours, Oost.Best.

Nu is het tijd voor een nieuw soloproject. Gedreven door een voorliefde voor de sixties maakt Anton lofi-pop die doet denken aan George, Paul, John en Ringo.

VENTILATEUR

VENTILATEUR is een Brugs trio (waaronder 2 leden van Sunflower) dat invloeden uit jazz, rock en fusion combineert om instrumentaal een krachtig geluid neer te poten dat elk moment kan wisselen tussen zweverige soundscapes, potige ritmes en wervelende licks.

Liveshows worden steevast opgesmukt door improvisatie, waarmee de band hun nummers aan mekaar breit.


SHAREVideo

Zie ook:

Aanraders:

Eerder in De Zwerver: