• Fri 25/09

  tickets

  MIDWESTCOMEDYFEST - SECRET COMEDY NIGHT

  OP EN TENT
  COMEDY, STAND-UP

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 26/09

  laatste tickets

  DIRK. + Heisa

  OP EN TENT
  INDIEROCK / POWERROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 26/09

  tickets

  MIDWESTCOMEDYFEST - ZOE BIZOE

  OP EN TENT
  COMEDY, BURLESQUE

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  MENEER BEER & DE WOESTE WOLVEN

  OP EN TENT
  FAMILIETHEATER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 27/09

  tickets

  TAXIWARS

  OP EN TENT
  JAZZ MEETS ROCK

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Fri 02/10

  uitverkocht

  GOLDBAND (nl) + Willy Organ

  OP EN TENT
  SMARTLAP DISCO, LEVENSLIED

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sat 03/10

  tickets

  SOIRRéE DéCOLLETéE - VROUWEN ZINGEN DRS P.

  OP EN TENT
  MUZIKAAL EERBETOON

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Sun 04/10

  tickets

  STEF KAMIL CARLENS

  OP EN TENT
  SINGER-SONGWRITER

  CONCERTTENT - LEFFINGE

 • Wed 28/10

  tickets

  NIKLAS PASCHBURG (de) + Mirek Coutigny (NIEUWE DATUM)

  NEO-KLASSIEK, PIANO, AMBIENT
  I.S.M. KAAP

  KAAP/ VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Sun 01/11

  tickets

  OLD TIME RELIJUN (us) (NIEUWE DATUM)

  Avant-garde garage blues
  Denk Beefheart, Jon Spencer, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/11

  tickets

  CASSELS (uk) + Kookaburra (NIEUWE DATUM)

  Narrow Seas
  Punk, postpunk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 27/11

  tickets

  6DE ZWERVER MUZIEKQUIZ (NIEUWE DATUM)

  70 JAAR POPGESCHIEDENIS
  IN MINSTENS EVENVEEL VRAGEN

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/12

  tickets

  DIE VERDAMMTE SPIELEREI

  TRY-OUT SENOIRIE DE SPIELEREI
  COMEDY

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 03/02

  tickets

  CHUCK PROPHET & THE MISSION EXPRESS (us) (NIEUWE DATUM)

  ROOTSROCK, AMERICANA
  EXCLUSIEVE CD-VOORSTELLING

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 23/04

  tickets

  ANA POPOVIC (us) (NIEUWE DATUM)

  Leading Lady van de hedendaagse blues

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 15/05

  tickets

  ANNA BURCH (us) + support (NIEUWE DATUM)

  INDIEPOP, ALTROCK
  VOOR FANS VAN ANGEL OLSEN & COURTNEY BARNETT

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 16/05

  tickets

  CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) (NIEUWE DATUM)

  Singer-songwriter | Cd-voorstelling
  Produced by Ben Harper

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/10

  tickets

  AMERICAN AQUARIUM (us) (nieuwe datum)

  AMERICANA, ALT. COUNTRY

  MUZIEKCLUB DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/10

  tickets

  DONAVON FRANKENREITER (us) + support (nieuwe datum)

  SURF, SINGER-SONG, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sat 15/09/2018   14:30

LEFFINGELEUREN 2018

DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

LEFFINGE

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen. 

WEBSITE: WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE 

EQUAL IDIOTS (Zaal De Zwerver)

Rock ’n Roll duo dat er door steengoeie concerten en een sterke debutplaat 'Eagle Castle BBQ' in slaagde tot een topper uit te groeien. With a little help van De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally weliswaar, maar het zijn toch vooral hun onweerstaanbare singles als 'Put my head in the ground' en 'What You Gonna Say' die het werk opknapten.

Voor fans van The Hives, Black Box Revelation, The White Stripes,…

FLYING HORSEMAN (Zaal De Zwerver)

‘Rooms/Ruins’ is de vijfde plaat al voor het Antwerpse collectief rond Bert Dockx. De plaat is grillig, contrastrijk en mysterieus. Flying Horseman klinkt hier tegelijkertijd gefocust en dromerig; doelgericht en dubbelzinnig.

Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio.

Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

STIKSTOF (Zaal De Zwerver)

Brusselse hiphop is booming, dat zag je ook vorig jaar al op ons podium met Roméo Elvis en Zwangere Guy.

Die laatste is één van de spilfiguren van Stikstof die dit jaar met ‘Overlast’ hun derde plaat afleverden. Sinds 2010 hebben ze een gezicht gegeven aan de Brusselse rap- scène, hun raps zijn een vergrootglas voor hun leven, hun generatie en hun Brussel. 

Na indrukwekkend passages op Werchter, Dour en nog een handvol festivals is het de beurt aan Leffinge om te vallen voor deze Brusselse helden.

SYLVIE KREUSCH (Zaal De Zwerver)

Met ‘Seedy Tricks’ zet Sylvie Kreusch zich op de kaart als solo-artieste nadat haar band Soldier’s Heart uiteen viel.

Naast haar eigen werk deed ze ook al knappe dingen aan de zijde van haar lief Maarten Devoldere bij Warhaus.

De eerste single, gedragen door tribale drums en haar sensuele stem is een voorloper van haar langverwachte, later dit jaar te verschijnen debuutalbum.

BOY AZOOGA (Zaal De Zwerver)

Boy Azooga is een nieuwe band uit Cardiff die in de UK een uitmuntende zomer tegemoet gaat. Hun debuut ‘1,2 Kung Fu’ kwam nog op de valreep uit om er op de mooiste festivals te staan.

De invloeden van Boy Azooga zijn zo divers dat je er soms maar weinig van herkent in hun muziek: Black Sabbath, Run DMC, Caribou, William Onyeabor… De liefde voor die laatste delen ze met Alexis Taylor en Damon Albarn.

Boy Azooga past dan ook in in de Britse traditie waar ook Blur en Hot Chip maar ook Foals in thuishoren: "psychedelic indie-rock with a playful groove" (Q).

Singles als 'Face Behind Her Cigarette’ en ‘Loner Boogie’ zijn in een perfecte wereld nummer één hits. Die laatste mochten ze trouwens op Later With Jools spelen

PORTLAND (Zaal De Zwerver)

Sinds 2014 legde het dreampop trio rond Jente Pironet een mooi parcours af. De Nieuwe Lichting, Humo’s Rock Rally en vorige zomer nog Jong Muziek op TAZ, waarvoor ze door, jawel, Muziekclub De Zwerver werden uitgenodigd.

Hun single ‘Pouring Rain’ kan je niet niet kennen en ook hun bewerking van Alt-J’s ‘Matilda’ zorgde voor de nodige deining. Schitterende band met een grote toekomst en een must voor ieder doe houdt van bands op het raakvlak van folk en electronica, denk bvb. Bon Iver.

BRAM WILLEMS (Zaal De Zwerver)

De man die nu al een paar jaar de vroegste uurtjes voor zijn rekening neemt op Studio Brussel keert terug naar zijn natuurlijk biotoop, de DJ-booth, tot kot in de nacht.

Met een eclectische party-set vol rock ’n roll, dance en hiphop en met hier en daar wat scherpe randjes sluiten we de tweede dag in schoonheid af.

VITO (Zaal De Zwerver)

Vito won zopas de Jong Muziekprijs op Theater Aan Zee in Oostende en de hoofdprijs daarvan is een plek op Leffingeleuren.

Aanvankelijk was dit een soloproject maar al snel werd een vijfkoppige band bij elkaar gezocht. Ondanks hun korte bestaan (2017) heeft de groep al een veelbelovend traject afgelegd.

Zo werden ze onder andere geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018, sleepten ze ook op Westtalent 2017 enkele prijzen in de wacht.

Ze worden door verschillende muzieksites geprezen als een frisse wind 'Belgicana', Indiestyle noemt het 'slackerfolk'. Denk aan een energieke, melancholische mix van Patti Smith en Kurt Vile in de discotheek na sluiting.

WILL SAMSON (Kerk)

Sinds zijn debuut 'Balance' uit 2012 (gemastered door Nils Frahm), bracht de Britse muzikant Will Samson nog drie platen uit en een handvol EP’s. Het leverde hem veel airplay op in Duyster en hij kon het podium delen met fraaie namen als Kurt Vile, Pinback, Ólafur Arnalds en Timber Timbre.

Zijn laatste plaat 'Welcome Oxygen' schreef hij op één week tijd in Lissabon en is gekenmerkt door een verfijnd samenspel tussen zang, gitaar en viool, weg van de weidse electronica uit zijn vroeger werk.

Live brengt hij zijn songs in duo met violiste Beatrijs De Klerck (Illumine).

JIMOTHY LACOSTE (Kapel)

Eerst een kleine voorspelling: half mei 2019 wordt in een straal van 30 km rond Leffinge de eerste Jimothy geboren. (Meer over onze camping in de volgende nieuwsbrief).

Jimothy Lacoste dus.

Wie is Jimothy? Een viraal fenomeen uit Londen. Low-budget DIY rapper. Heeft dezelfde observaties-skills als Mike Skinner. Klinkt ook soms als The Streets, maar in low-budget DIY stijl dan. Jimothy. Zien is geloven.

BOB LOG III (Kapel )

Op zondag komt onze favoriete outlaw-country zanger BOB WAYNE het festival onveilig maken. Met zijn welgemikte mix van sterke songs en grappige verhalen weet deze geboren frontman zijn publiek te begeesteren. “There ain’t no diesel trucks in heaven” en “ Spread My Ashes On The Highway” zijn typische titels voor zijn songs over trucks, vrouwen en barbecues.

Maar de hillbilly troubadour die al eens een gewaagde cover op zijn setlist zet is een niet te onderschatten songwriter die gemakkelijkheidshalve als een vuilbekkende cowboy kan worden weggezet, met zijn rake observaties over de onderkant van de maatschappij en de nodige humor zegt hij zaken die niet elke redneck voor lief zal nemen.

CABBAGE (Kapel)

Op zaterdag verwelkomen we een nieuwe sensatie uit de UK, CABBAGE. In het spoor van Idles die vorig jaar nog en onuitwisbare indruk maakten op LL is er momenteel een pak Brits talent zijn weg aan het zoeken, denken we aan Shame maar zeker ook deze Noord-Engelsen. Veel van deze bands grijpen terug naar één van de interessantste periodes die Engeland op muzikaal vlak kende, de punk, en zeker ook het politieke en maatschappij-kritische aspect ervan.

Cabbage bracht in 2017 een verzameling van vroeger werk uit onder de titel ‘Young, Dumb and Full of…’. Op 30 maart komt hun echte debuut uit, 'Nihilistic Glamour Shots'.

MDC III (Kapel)

MDC III is één van de projecten van Mattias De Craene die we vooral kennen van Nordmann.

De saxofonist leidt dit trio dat verder bestaat uit twee drummers, Lennert Jacobs (The Germans, Public Psyche) en Simon Segers (Black Flower, De Beren Gieren, Stadt).

De timing van dit concert is alvast perfect, hun debuut (W.E.R.F. Records) komt daags voor Leffingeleuren uit.

Jazz Brugge: "Zet je schrap voor muziek in haar meest vrije vorm, tussen subtiel minimalisme, krachtige extase en tribale patronen."

BOROKOV BOROKOV (Kapel )

Vier verwende kempenzonen die in de schaduw van Wijnegem shoppingcentrum dit project uit de grond stampten omdat ze in hun ei niet kwijt konden in hun reguliere bands, The Hickey Underworld, Bed Rugs, King Dick en Shy Dog.

Met een hele batterij synths en gezond absurde teksten met titels als ‘Roltrappen en Vorkliften’, ‘Had Ik Maar Wat meer Vakantie’ en ‘Dansende Mensen’ , kortom, thema’s die zomaar uit het keven gegrepen zijn, bouwen ze een feestje op, naast en vooral, voor het podium.

TUBELIGHT (Kapel)

Tubelight, de band rond Lee Swinnen, bracht dit voorjaar hun tweede album, 'Expert By Virtue, Thereof' uit. De nodige personeelswissels zorgden voor een opmerkelijke koerswijzijging. Minder psychedelica, meer punk.

Waar de invloeden zich vroeger duidelijk situeerden tussen The Velvets en Jesus And Mary Chain horen we nu luide lofipunk die ergens tussen The Fall en Pissed Jeans in ligt.

De radio zullen ze er niet mee halen, maar de betere podia, dat moet lukken!

FAITH HEALER (Café De Zwerver)

Canadese indie-rock band rond zangeres Jessica Jalbert en multi-instrumentalist Renny Wilson met twee platen op hun palmares, ‘Cosmic Troubles’ en ‘Try wink’.

Invloeden van de band zijn even divers als interessant: 60ies psychedelica, Wipers, Leonard Cohen, Scott Walker, Elvis Costello,… Op plaat resultaat dat in een tijdloze, seventies aandoende, classic popsound die wat verwant is aan die van hun bekendere landgenoten TOPS.

Live is Faith Healer een band die vrij fors en intens uit de hoek kan komen. Denk aan Emma Ruth Rundle, Elysian Fields, zelfs Fleetwood Mac…

BAD BREEDING (Café De Zwerver)

Alweer een punksenstatie uit de UK. Over het slaapstadje net buiten Londen waar ze vandaan komen zeggen ze "nothing really happens, except nothingness itself". No Future.

Punk mag dan 40 jaar oud zijn, Bad Breeding geeft je het gevoel dat dit de eerste keer is dat je dit mag meemaken. Raw, hard, noisy, vuil. In een land dat gedomineerd wordt door Tories en andere UKIP’s is er misschien toch nog een toekomst voor Bad Breeding. Hun (compromisloze) 'Abandonment E' is hun recentste release.

PRETTIEST EYES (Café De Zwerver)

Met 2 bandleden uit Puerto Rico en één uit Mexico maar opererend vanuit LA is dit een buitenbeentje op Castleface Records.

Het trio verwerkt elementen uit psych-punk, noise, krautrock en industrial en klinkt daarbij als The Stooges met zwaar vervormde keyboards. Speelden reeds in TY SEGALL's woonkamer en touren momenteel de wereld rond in het zog van OH SEES.</


SHAREZie ook:

Aanraders: