• Fri 22/11

  tickets

  THE SHEILA DIVINE (us) + support

  Legendarische nineties band!
  Voorstelling nieuwe plaat.
  Nieuwe datum!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/12

  tickets

  THE LOW ANTHEM (us) + FUTUR PRIMITIF (us)

  10th Anniversary classic album tour “Oh My God Charlie Darwin”
  Zitplaatsen

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 06/12

  tickets

  SX + JULIAN HIVAL

  Cd-voorstelling 'Eros'
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 07/12

  tickets

  SOUND TRACK 2019

  FINALE
  PODIUM- EN KANSENPARCOURS

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/12

  gratis

  LEOPARD SKULL + LEPOPSKI

  'Rough Diamonds'
  70's psych pop meets indiepop

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 24/01

  tickets

  HUMO’S ROCK RALLY 2019

  Voorronde
  Muziekconcours

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 04/03

  tickets

  KINGSBOROUGH (us)

  CLASSIC ROCK

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

Live-recensie Other Lives

06/06/2012

Live-recensie Other Lives

We hadden niets anders verwacht dan mooie woordjes en superlatieven! Ook de redacteurs van Musiczine zagen een ongeloofelijk sterk concert afgelopen maandag.

Als u de eindejaarslijstjes van 2011 er nog eens terug wil bijnemen, dan zal u merken dat ‘Tamer Animals’ van Other Lives overal hoog scoorde. Terecht, ook wij vonden dat het één van de meest veelbelovende debuutplaten van het jaar was.

Het is altijd afwachten hoe zulke bandjes dit live weten te vertalen. Other Lives slaagde er in ieder geval aardig in om die filmische sound met folky en psychedelische invloeden in een overtuigende live act te gieten. Een projectie van stokoude zwart-wit beelden op de achtergrond werkte perfect bij de melancholische en sferische muziek die de band live neerpootte.
Tegenwoordig is het ‘bon ton’ om een (doorbraak)album van voor naar achter integraal te spelen, bij groepjes als Other Lives die nog maar één plaatje hebben is dat pure noodzaak. Geen probleem echter, want ‘Tamer Animals’ is gevarieerd en avontuurlijk genoeg om een vol uur te kunnen blijven boeien, en dat zeker met zo een breed instrumentarium. Een uitgebreid arsenaal aan instrumenten is waarschijnlijk nefast voor de vliegtuigfactuur, maar bij Other Lives zorgde het wel  voor een unieke sound.

Naast de klassieke bas/drum/gitaar merkten we ondermeer piano, synths, violen, trompet, contrabas, klavecimbel en allerlei soorten cymbalen. Voeg daarbij een handvol hemelse en melancholische songs als “Tamer Animals”, “As I lay my head down”, “Old Statues” en “Desert” en je krijgt een bijzonder mooie sfeer. Naast een winderige woestijn en Morricone spaghetti western taferelen, haalden wij ons achtereenvolgens vroege Pink Floyd (Barrett periode), Calexico, Radiohead, Dylan en Mumford & Sons voor de geest. Wie dergelijke gedachten kan oproepen, is goed bezig.

Other Lives had vanavond de trieste eer om het allerlaatste optreden in de Oostendse Club Terminus te verzorgen en bedankte hiervoor met een schitterend concertje. Het sympathieke zaaltje waar de tijd heeft stilgestaan moet nu plaats ruimen voor het grote kapitaal. Vanaf morgen gaan de bulldozers erover en wordt er een groots appartementencomplex opgetrokken, it’s money that matters.
De stempel die Other Lives op het zaaltje heeft gezet zullen wij in ere houden.
…En wij kunnen zeggen dat wij de allerlaatste Terminus pint ooit gedronken hebben (zeker weten, want het vat was af) ! Zowaar een onvergetelijk moment.

Other Lives, een groepje met potentieel, veel potentieel. In tegenstelling tot het arme zaaltje, …snikZie ook: