• Fri 22/11

  tickets

  THE SHEILA DIVINE (us) + support

  Legendarische nineties band!
  Voorstelling nieuwe plaat.
  Nieuwe datum!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/12

  tickets

  THE LOW ANTHEM (us) + FUTUR PRIMITIF (us)

  10th Anniversary classic album tour “Oh My God Charlie Darwin”
  Zitplaatsen

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 06/12

  tickets

  SX + JULIAN HIVAL

  Cd-voorstelling 'Eros'
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 07/12

  tickets

  SOUND TRACK 2019

  FINALE
  PODIUM- EN KANSENPARCOURS

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 20/12

  gratis

  LEOPARD SKULL + LEPOPSKI

  'Rough Diamonds'
  70's psych pop meets indiepop

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 24/01

  tickets

  HUMO’S ROCK RALLY 2019

  Voorronde
  Muziekconcours

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 04/03

  tickets

  KINGSBOROUGH (us)

  CLASSIC ROCK

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

Live-recensie Howler & Hong Kong Dong

31/05/2012

Live-recensie Howler & Hong Kong Dong

Onze goede vrienden van Musiczine hebben vorige week genoten van een sterke muzikale avond! 

Howler, Hong Kong Dong en Hooded Fang

Een beetje ongelukkig zat ons eigen Hong Kong Dong geprogrammeerd tussen de twee buitenlandse garage rockende bands Howler en Hooded Fang . Geen nood, ze kregen heel wat jonge fans in/rond Oostende en uit de eigen streek van Gent op de been. De familie Zeebroek van Kamagurka , Boris en Sarah Yu , hebben met Geoffrey Burton (ex- Arno) een vriend en begenadigd gitarist bij en samen met nog twee andere leden, brengen zij een zomerse cocktail van pop, rock, electro , disco en funk in een glamoureus kitsch pakje . En ze zijn niet vies om wat Oosterse muziek in dit concept. We dachten aan een rockende Scissor Sisters , die aanstekelijke muziek en jeugdig enthousiasme versmolten en hiermee een sterke live prestatie neerpenden . Opwindende muziek , leuke acts , synchrone danspasjes en bewegingen, interactie met het publiek én een Sarah die als een krolse kat zingend en gillend bezig was. Hong Kong Dong ging alvast niet onopgemerkt voorbij . Het van You tube geweerde oude “Lesbians are a boy’s best friend” hoorden we, naast een rits songs van hun debuut ‘Sweet sensations’  . Band vol optimisme en met een positive vibe!

Net vóór hen zagen we nog een paar nummers van het Canadese Hooded Fang van Daniel Lee , die op tour is met Howler. Een geheel van frisse, aanstekelijke, fijne garagepoprockende songs met een‘60-sixties zomers tintje door de roffelende , hitsende, lieflijke ritmes en de scherpe, rauwe gitaren met verrassende breaks.

Tot slot het Amerikaanse Howler uit Minneapolis, die debuteren met ‘America give up’ . Ze zijn intussen gereduceerd tot een kwartet en brachten  op compromisloze wijze in een 45 tal minuten opwindende , treffende ‘60s/70’s rock’n’roll à billy. Ze halen de mosterd bij The Ramones, The Shangri La’s, The Libertines, BRMC en The Strokes en een huidige link aan de Britse Vaccines is niet vreemd .
De songs werden in een sneltempo gespeeld en de zanger/gitarist Jordan Gatesmith onderhield het contact met z’n publiek en gooide er wat leuke anekdotes tegen aan. De band heeft alvast meer potentieel dan die doorbraaksingle “Back of yr neck“, die deels  verbleekte door songs als “Wailing“, “This one’s different” en “Beach sluts”, ophitsende, frisse, strak gedreven korte songs , die het moeten hebben van wat rommelig-, onstuimig- en slordigheid .


De jonge buffels van Howler speelden hun songs met een vurige intensiteit en hebben het rock’n’roll hart op de juiste plaats.Zie ook: