• Tue 18/12

  tickets

  NOVASTAR

  Try-out

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 22/12

  tickets

  CRAYON SUN

  Nieuwe band rond Aldo Struyf
  Psych vs Blues
  + DJ Bram Moony

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 25/12

  gratis

  REQUEST FOR LIFE

  Vraag je plaat aan voor het Goede Doel
  T.v.v. DREUN (vzw Tordale)

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Mon 31/12

  gratis

  CHIC ET PAS CHER

  De Zwerver viert Oudejaar
  Met Djensen & Friends

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 19/01

  tickets

  DRAHLA (uk) + PERRO (es)

  Narrow Seas presents
  An After Eurosonic Double-bill

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 25/01

  tickets

  DEZ MONA + LEAH SENIOR (au)

  Pop Noir, Avant-garde
  Cd-voorstelling

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 31/01

  tickets

  SPINVIS SOLO (nl)

  Theaterconcert (zitplaatsen)
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 08/02

  tickets

  LULUC (au)

  Indiefolk
  Nieuwe plaat uit op Sub Pop

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 16/02

  gratis

  ALEX VERDI

  Hilarische levensliederen
  ism Chiro Leffinge

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/03

  gratis

  KOSMO SOUND + BETO & DUB-UP HIFI

  Rough Diamonds
  Dub, Groove, Jazz

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 17/03

  tickets

  DEREK & THE DIRT

  Back to basics club tour!

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 24/03

  tickets

  TINY RUINS (nz) + support

  Duyster-lievelingen, folk
  Cd-Voorstelling

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 29/03

  tickets

  JESSICA PRAT (us) + support

  Exclusieve Album Release Show
  Lo-fi freakfolk

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 30/03

  tickets

  VERSE VIS 2019

  Muziekconcours
  20° Editie

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 17/04

  tickets

  ALL THEM WITCHES (us) + support

  Epic Swampy Stoner uit Nashville Tennessee!
  Voor fans van: Kadavar, Red Fang, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 21/04

  tickets

  THE SHEILA DIVINE (us) + support

  Legendarische nineties band!
  Voorstelling nieuwe plaat.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 24/04

  tickets

  HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

  Wouter Mattelin, Axl Peleman, Neeka, Esther Lybeert...
  ZITPLAATSEN
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 28/05

  tickets

  SETH WALKER (us)

  Blues, roots, soul, americana,…

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 07/06

  tickets

  CEDRIC BURNSIDE (us) + LEGENDARY SHACK SHAKERS (us)

  Mississippi Hill Country Blues Meets Rockabilly
  Exclusief concert

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Humo’s Rock Rally preview door Indiestyle

06/01/2014

Humo’s Rock Rally preview door Indiestyle

Humo’s Rock Rally 2014 belooft een topeditie te worden. Als we de deelnemers vluchtig overlopen, hebben we de indruk dat er meer dan anders namen tussen zitten waar we al eerder een goed gevoel bij hadden.

Indiestyle probeert naar elke preselectie een reporter en een fotograaf te sturen, en traditiegetrouw trachten we ook alle aspirant-sterren in te schatten aan de hand van de muziek die ze nu al online hebben.

Vandaag stellen we je de deelnemers voor van preselectie 2 in De Zwerver te Leffinge op zaterdag 11 januari 2014.

Nadat we in de bio van Audience in the Street passages lezen over wolvinnen die wonden likken en over anarchie, verwachten we ons aan een hels kabaal. We krijgen niets van dit alles. Wel horen we prikkelende intimistische pop die we niet onmiddellijk met iets anders kunnen vergelijken. Namen als Bon Iver, Isbells en Marble Sounds combineren brengt je waarschijnlijk wel ergens in de buurt. Overtreffende trappen als mooi, prachtig en verrukkelijk dringen zich op.

Wie een mix maakt van skatepunk en hardcore en dit injecteert met beetjes ska en reggae, kan maar beter de concurrentie volledig het nakijken geven, of riskeert in de vergetelheid te vervallen.Wat ons betreft hebben de vijf jongelui van Dead Convicts alvast iets te ambitieuze plannen. Twee minuten hadden volstaan voor ‘The Youth’. De andere songs vallen eveneens eerder op door hun energie dan door hun inspiratie.

Tijdens een preselectie mag je drie nummers spelen die in totaal maximum vijftien minuten duren. We gokken dat DRS uit Oostende zal toekomen met vijf minuten onvervalste luidruchtige fun. We weten eigenlijk niet of er nog iemand zit te wachten op nieuwe vertolkers van dit soort trashy hardcore punk, al lieten de Cro-Mags onlangs in Antwerpen nog zien dat je op dit genre letterlijk het plafond naar beneden kunt halen.

Wat moeten we schrijven over Flightless Bird? Afgaande op de bio weet je dat je te maken hebt met bandleden die een partituur kunnen schrijven, de technische perfectie van de songs beaamt dit, en de muziek past in de tijdsgeest van 2014. Vinden we dit dan ook onweerstaanbaar? Niet echt, we zijn er niet helemaal van overtuigd dat de inventiviteit van de groep even groot is als de beheersing van hun instrumenten.

Dit jaar wagen weer enkele erg jonge jongens hun kans in Humo’s Rock Rally. Hiertoe kunnen we zeker de 16- en 17-jarige kerels van MK Ultra uit Diksmuide rekenen. De groep brengt energieke indierock die op zijn best klinkt in een eigen nummer als ‘A Story Of Bouncing Beats’. De Netsky-cover lijkt ons te hoog gegrepen, en ook ‘Smile’ geeft ondanks het potentieel ook nog blijk van de groeimarge die hier nog duidelijk aanwezig is.

Als je een hele dag naar muziek luistert, kom je af en toe liedjes tegen die er met kop en schouders bovenuit steken. ‘Let It Slide’ van Natives is er zo eentje, de manier waarop de groep hier speelt met 90s lo-fi-shoegaze en er een eigen ding mee maakt is heel mooi. Ook in de andere stukken is de zang uitmuntend, Veronica Falls zou waarschijnlijk met plezier een song als ‘Who Runs the World Anyway’ op hun platen zetten.

Heel wat rustiger gaat het eraan toe bij Roxie Horse, dat de vleugels uitslaat om op een zacht briesje van indietronica door de lucht te zweven. De nummers die we momenteel kunnen beluisteren overtuigen ons nog niet helemaal, al hoeft dat niet te verwonderen gezien dit gezelschap pas samen muziek maakt sinds de lente van 2013. De zang zit in ieder geval snor, wie weet gaan we live wel helemaal overstag.

Je moet niet met veel zijn om massa’s decibels te produceren. Wie hieraan twijfelt, luistert best eens naar Vaulted Needles. De groep viert zijn 5de verjaardag en dat kun je ook horen in de muziek, die strak, vol en samenhangend klinkt. Stilstaan wordt onmogelijk tijdens het kwartiertje dat dit trio toebedeeld krijgt. Een gebrek aan inventiviteit kan er voor zorgen dat de preselectie ook het eindstation zal zijn.

Laten we eens een boude voorspelling doen: YAWNS belandt op het eindpodium van Humo’s Rock Rally 2014. Met psychedelische gitaren, zangpartijen die door merg en been gaan, en refreinen die zich in je oor nestelen als teken op je kat kan het bijna niet fout gaan voor deze groep. Joey Brocken, een van de leden, won onlangs De Beste Singer-songwriter van Vlaanderen. Laat hem alvast plaats maken voor nog een medaille.

De drie gasten van Your Life on Hold zijn niet van de jongsten, en dat uit zich ook in hun invloeden die zich vooral aan het eind van de jaren 80 en het begin van de nineties situeren. De nummers die ze laten horen doen ons heel erg denken aan de Madchester-periode. Psychedelische gitaren zetten in combinatie met elektronische ritmes je heupen heel gemakkelijk in beweging, al zijn we niet onder de indruk van de refreinen.Zie ook: