• Thu 24/05

  tickets

  SEAN KOCH (sa) + SEAGULLS

  Surf / singer-songwriter

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 25/05

  tickets

  BODEGA (us) + THE BAUDELAIRES (au)

  New York Art Rockers
  Voor fans van Parquet Courts, The Fall, Wire

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 26/05

  tickets

  VERSE VIS 2018

  'De Zwaarste Editie'
  Concours voor hardere bands
  Metal, punk, Stoner, Hardcore, ...

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 29/05

  tickets

  THE BUTTERTONES (us) + support

  Doo wop, surf, garage
  Voor fans van The Growlers & The Cramps

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 03/06

  tickets

  LONESOME SHACK (us) + VINCENT SLEGERS

  hill country blues
  Denk RL Burnside en vroege Black Keys

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 06/06

  tickets

  THE MARCUS KING BAND (us)

  Soul-influenced psychedelic southern rock

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 14/06

  tickets

  DANCEHALL (uk) + support

  NARROW SEAS
  post-punk, noise
  denk Stone Roses, Blur, Sonic Youth

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 24/06

  tickets

  DEAP VALLY (us)

  bluesrock, garage, rock 'n' roll

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 14/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sat 15/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sun 16/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

Dead Ghosts + Double Veterans: verslag Musiczine

27/04/2014

Dead Ghosts + Double Veterans: verslag Musiczine

Double Veterans, dat ontstond uit de restanten van The Crackups en Tubelight, twee groepen met een rockrally verleden, kwam verrassend sterk voor de dag in Leffinge.

Het begon met een oerschreeuw van Lee Swinnen, zoon van Scabsvoorman Guy, terwijl hij zijn gitaar verschrikkelijk overstuurd liet gieren. Na die chaotische start volgden wel bijzonder knappe songs met wortels in de sixties maar ook eigentijdse garagerockers als Ty Segall of Mikal Cronin waren nooit ver weg. Niets nieuws onder de zon maar dat hoeft ook helemaal niet als de pot zo lekker smaakt. De twee voortreffelijke gitaristen Lee Swinnen en Thomas Valckeniers en de piepjonge drummer Niels Meukens (steeds met een verbeten trekje om de lippen) stonden garant voor stevige psych garagerock met een perfecte balans tussen hard en zacht. Even leken ze zelfs de wind uit de zeilen van Dead Ghosts te zullen halen toen ze “You’re gonna miss me” van The 13th Floor Elevators op ons afvuurden, een song die de Canadezen bij hun vorige passage ook al speelden op datzelfde podium. Niet meteen een onvergetelijke versie maar Double Veterans, dat is wel een naam om te onthouden!

Dead Ghosts uit Vancouver waren al aan hun derde Europese tour toe in amper een dik jaar tijd. Misschien wat van het goede teveel want veel was er niet veranderd sinds de vorige keer, buiten die nieuwe gitarist dan.

Na hun verpletterende set vorig jaar tijdens Leffingeleuren waren de verwachtingen misschien wat te hooggespannen. Ik bleef in ieder geval enigszins op mijn honger zitten. Natuurlijk werkte hun rammelende lo-fi garagerock nog steeds aanstekelijk en klonk een song als het wat aan The Animals schatplichtige “Cold stare” nog even adembenemend maar het heilige vuur leek dit keer toch op een lager pitje te staan. Bryan Nicol blijft een mooie warme stem hebben en zijn catchy songs baadden in een “Back to the grave”-sfeertje terwijl hij sluiks ook nog een cover van The Gun Club’s “She’s like heroin to me” in de set smokkelde.
Maar de motor bleef een beetje sputteren en ook de bandleden oogden niet echt fris. Ze hadden er net een zwaar en gekruid nachtje in Nederland opzitten. Het aloude excuus dus.

Bovendien leek de setlist uit exact dezelfde nummers te bestaan als de vorige keer. Een echt nieuwe plaat is er niet. Het onlangs verschenen ‘Rarities’ is, zoals de titel al laat vermoeden, een verzameling bij elkaar geschraapte oude opnamen.
Een mindere dag, het kan iedereen overkomen maar met wat nieuw materiaal spelen ze de volgende keer gegarandeerd opnieuw de voegen uit de muur.Zie ook: