• Tue 29/05

  tickets

  THE BUTTERTONES (us) + support

  Doo wop, surf, garage
  Voor fans van The Growlers & The Cramps

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 03/06

  tickets

  LONESOME SHACK (us) + VINCENT SLEGERS

  hill country blues
  Denk RL Burnside en vroege Black Keys

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 06/06

  tickets

  THE MARCUS KING BAND (us)

  Soul-influenced psychedelic southern rock

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 14/06

  tickets

  DANCEHALL (uk) + support

  NARROW SEAS
  post-punk, noise
  denk Stone Roses, Blur, Sonic Youth

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 24/06

  tickets

  DEAP VALLY (us)

  bluesrock, garage, rock 'n' roll

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 14/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sat 15/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sun 16/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

Sat 21/04/2012   20:00

Verse Vis 2012

muziekwedstrijd voor jong West-Vlaams talent

ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

VERSE VIS is al meer dan tien jaar een wedstrijd waarin West-Vlaamse artiesten de kans krijgen om in optimale omstandigheden (mooie zaal, goede PA) hun kunsten te tonen. In de jaren leverde onze pakken talent op als, The Van Jets, Toman, Windub, Scappy Tapes, ...

Selectie: Early Adopter, FunkyFresh, Gurt Goatbuck, Movoco, Protection Patrol Pinkerton, Topanga

Prijs van de jury: Movoco

Publieksprijs: Early Adopter

Afterparty: Dj Niels

Early Adopter, FunkyFresh, Gurt Goatbuck, Movoco, Protection Patrol Pinkerton, Topanga

EARLY ADOPTER

Deze Bruggeling begon op zijn twaalfde hij te deejayen. Dance als een mix van electro, minimal en techno. Op zijn dertiende begon hij zijn laptop te gebruiken voor het maken van eigen nummers. Dance binnen de driehoek electro-minimal-intelligent techno. Moeilijk te kaderen. Eigenzinnig. Invloeden die reiken van Simian Mobile Disco tot Warp, van de geluiden van een Game Boy tot het remixwerk van David en Stephen Dewaele.

FUNKYFRESH

Oostends HipHop duo bestaande uit Mastakush & Mama aka Orkid. Op geheel eigen wijze vermengen ze oldschool HipHop met Funk, Soul, Jazz & Reggae. Naast een band is FunkyFresh een waar collectief dat verder kijkt dan muziek alleen: graffiti, wordshops, ... noem maar op!

GURT GOATBUCK

Gurt Goatbuck uit Diksmuide loste zijn eerste schoten in Augustus 2009. Het viertal nam een EP op in de Buzzy Studios waarna de optredenkalender er aardig begon uit te zien. Zo stond de Goatbuck himself al in 4AD, Kinky Star, Muzikale Dinsdagen, X-Beach,... In 2011 wonnen ze de juryprijs op Melkrockrally en stonden in de finale van Westtalent. Nu zes maanden later is de single 'Table 13', opgenomen door Erik Van Biesen, geschiedenis. Gurt Goatbuck vult zijn geweren met Trashy Rock, Stoner en een snedige grungesound.

MOVOCO

Dit trio uit Nieuwpoort zag het levenslicht in 2011. Maar niettemin behoorden zij tot de finalisten van Westtalent 2011. Verwacht je aan snedige postrock doorspekt van psychedelica, shoegaze & noise.

PROTECTION PATROL PINKERTON

Hun catchy tunes verraden een innige liefde voor The Strokes en Arctic Monkeys, hun liveact onthult een aanstekelijke gestoordheid. Dat resulteerde al in winst op zowel Melkrockrally als Dé Vedette (PPP ging telkens met de publieksprijs naar huis) en een plaats in de finale van Westtalent 2011. Hoewel uit het Tieltse afkomstig, opereert de band vanuit Gent. O.a. café De Video, de 4AD en Student Kick-Off 2011 deden ze al met succes aan.

TOPANGA

Vuil en vettig bandje uit Brugge! Gierende stemmen, ditto gitaren, een orgel in overdrive en een drummer sneller dan het licht. Denk Madensuyu, Millionaire, Dinosaur JR., Sonic Youth, ...


SHAREZie ook: