• Thu 26/07

  tickets

  JONG MUZIEK #1 - AARDE AAN DAAN - DENALI WRENCH - VAAL - VITO

  Muziekconcours
  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Tue 31/07

  tickets

  JONG MUZIEK #2 - FORTRESS - HEISA - ILA - SUSOBRINO

  Muziekconcours
  i.h.k.v. Theater Aan Zee

  OOSTENDE (centrum)

 • Sat 01/09

  tickets

  PEEPING DREXELS (uk) + MOSTLY WHITES

  PUNK, POST-PUNK, POST-BREXIT
  DENK IDLES, SHAME, ...
  I.k.h.v. NARROW SEAS

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 14/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Fri 14/09

  tickets

  LISBETH GRUWEZ DANCES BOB DYLAN

  PERFORMANCE / DANS
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ONZE-LIEVE-VROUWKERK - LEFFINGE

 • Sat 15/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Sun 16/09

  tickets

  LEFFINGELEUREN 2018

  DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

  LEFFINGE

 • Tue 23/10

  tickets

  ALEJANDRO ESCOVEDO (us) + DON ANTONIO (it)

  Roots, Americana
  Denk Green On Red, Jayhawks, ...

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 27/10

  tickets

  BAMBARA (us) + MAGIC SHOPPE (us)

  Noise, punk, fuzz, psyche
  Denk Shame, Iceage, TBJM

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 02/11

  tickets

  IDLES (uk) + JOHN (uk)

  cd-voorstelling 'Joy as an act of Resistance'
  punk & Rock n Roll

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 04/11

  tickets

  IRREVERSIBLE ENTANGLEMENTS FT. MOOR MOTHER (us)

  Free jazz/spoken word
  i.s.m. KAAP

  VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Sat 24/11

  tickets

  THE ANTLER KING

  CD-VOORSTELLING: ‘TEN FOR A BIRD’
  CATCHY, PSYCHEDLISCHE INDIEPOP

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 02/12

  tickets

  GREAT LAKE SWIMMERS (us) + support

  Indie, Folk, Duyster
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 31/01

  tickets

  SPINVIS SOLO (nl)

  Theaterconcert (zitplaatsen)
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Wed 24/04

  tickets

  HISTRYLOGIE: WOODSTOCK 1969

  Wouter Mattelin, Axl Peleman, Neeka, Esther Lybeert...
  ZITPLAATSEN
  I.S.M. CULTUURDIENST MIDDELKERKE

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Sat 15/09/2018   14:00

LEFFINGELEUREN 2018

DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL

LEFFINGE

tickets

DAG: €24
WEEKEND: €24

rsvp

Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar een doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader

Sinds de make-over in 2015 focust het festival zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen. 

EERSTE NAMEN - ZATERDAG 15 SEPTEMBER

FLYING HORSEMAN - CABBAGE (uk) 
SYLVIE KREUSCH (be) - BOY AZOOGA (uk)
JIMOTHY LACOSTE (uk) - PORTLAND
BOB LOG III (us) - FAITH HEALER (can)
BAD BREEDING (uk) - PRETTIEST EYES (pr)

WEBSITE: WWW.LEFFINGELEURENFESTIVAL.BE 

FLYING HORSEMAN (Zaal De Zwerver)

‘Rooms/Ruins’ is de vijfde plaat al voor het Antwerpse collectief rond Bert Dockx. De plaat is grillig, contrastrijk en mysterieus. Flying Horseman klinkt hier tegelijkertijd gefocust en dromerig; doelgericht en dubbelzinnig.

Live vliegt Flying Horseman steevast nog wat hoger, en graaft het nog net iets dieper dan in de studio.

Naast een groot aantal songs uit hun nieuw album, brengt de band ook een gulle greep uit hun backcatalogue.

CABBAGE (Kapel)

Op zaterdag verwelkomen we een nieuwe sensatie uit de UK, CABBAGE. In het spoor van Idles die vorig jaar nog en onuitwisbare indruk maakten op LL is er momenteel een pak Brits talent zijn weg aan het zoeken, denken we aan Shame maar zeker ook deze Noord-Engelsen. Veel van deze bands grijpen terug naar één van de interessantste periodes die Engeland op muzikaal vlak kende, de punk, en zeker ook het politieke en maatschappij-kritische aspect ervan.

Cabbage bracht in 2017 een verzameling van vroeger werk uit onder de titel ‘Young, Dumb and Full of…’. Op 30 maart komt hun echte debuut uit, 'Nihilistic Glamour Shots'.

JIMOTHY LACOSTE (Kapel)

Eerst een kleine voorspelling: half mei 2019 wordt in een straal van 30 km rond Leffinge de eerste Jimothy geboren. (Meer over onze camping in de volgende nieuwsbrief).

Jimothy Lacoste dus.

Wie is Jimothy? Een viraal fenomeen uit Londen. Low-budget DIY rapper. Heeft dezelfde observaties-skills als Mike Skinner. Klinkt ook soms als The Streets, maar in low-budget DIY stijl dan. Jimothy. Zien is geloven.

SYLVIE KREUSCH (Zaal De Zwerver)

Met ‘Seedy Tricks’ zet Sylvie Kreusch zich op de kaart als solo-artieste nadat haar band Soldier’s Heart uiteen viel.

Naast haar eigen werk deed ze ook al knappe dingen aan de zijde van haar lief Maarten Devoldere bij Warhaus.

De eerste single, gedragen door tribale drums en haar sensuele stem is een voorloper van haar langverwachte, later dit jaar te verschijnen debuutalbum.

BOB LOG III (Kapel )

Op zondag komt onze favoriete outlaw-country zanger BOB WAYNE het festival onveilig maken. Met zijn welgemikte mix van sterke songs en grappige verhalen weet deze geboren frontman zijn publiek te begeesteren. “There ain’t no diesel trucks in heaven” en “ Spread My Ashes On The Highway” zijn typische titels voor zijn songs over trucks, vrouwen en barbecues.

Maar de hillbilly troubadour die al eens een gewaagde cover op zijn setlist zet is een niet te onderschatten songwriter die gemakkelijkheidshalve als een vuilbekkende cowboy kan worden weggezet, met zijn rake observaties over de onderkant van de maatschappij en de nodige humor zegt hij zaken die niet elke redneck voor lief zal nemen.

BOY AZOOGA (Zaal De Zwerver)

Boy Azooga is een nieuwe band uit Cardiff die in de UK een uitmuntende zomer tegemoet gaat. Hun debuut ‘1,2 Kung Fu’ kwam nog op de valreep uit om er op de mooiste festivals te staan.

De invloeden van Boy Azooga zijn zo divers dat je er soms maar weinig van herkent in hun muziek: Black Sabbath, Run DMC, Caribou, William Onyeabor… De liefde voor die laatste delen ze met Alexis Taylor en Damon Albarn.

Boy Azooga past dan ook in in de Britse traditie waar ook Blur en Hot Chip maar ook Foals in thuishoren: "psychedelic indie-rock with a playful groove" (Q).

Singles als 'Face Behind Her Cigarette’ en ‘Loner Boogie’ zijn in een perfecte wereld nummer één hits. Die laatste mochten ze trouwens op Later With Jools spelen

PORTLAND (Zaal De Zwerver)

Sinds 2014 legde het dreampop trio rond Jente Pironet een mooi parcours af. De Nieuwe Lichting, Humo’s Rock Rally en vorige zomer nog Jong Muziek op TAZ, waarvoor ze door, jawel, Muziekclub De Zwerver werden uitgenodigd.

Hun single ‘Pouring Rain’ kan je niet niet kennen en ook hun bewerking van Alt-J’s ‘Matilda’ zorgde voor de nodige deining. Schitterende band met een grote toekomst en een must voor ieder doe houdt van bands op het raakvlak van folk en electronica, denk bvb. Bon Iver.

BAD BREEDING (Café De Zwerver)

Alweer een punksenstatie uit de UK. Over het slaapstadje net buiten Londen waar ze vandaan komen zeggen ze "nothing really happens, except nothingness itself". No Future.

Punk mag dan 40 jaar oud zijn, Bad Breeding geeft je het gevoel dat dit de eerste keer is dat je dit mag meemaken. Raw, hard, noisy, vuil. In een land dat gedomineerd wordt door Tories en andere UKIP’s is er misschien toch nog een toekomst voor Bad Breeding. Hun (compromisloze) 'Abandonment E' is hun recentste release.

FAITH HEALER (Café De Zwerver)

Canadese indie-rock band rond zangeres Jessica Jalbert en multi-instrumentalist Renny Wilson met twee platen op hun palmares, ‘Cosmic Troubles’ en ‘Try wink’.

Invloeden van de band zijn even divers als interessant: 60ies psychedelica, Wipers, Leonard Cohen, Scott Walker, Elvis Costello,… Op plaat resultaat dat in een tijdloze, seventies aandoende, classic popsound die wat verwant is aan die van hun bekendere landgenoten TOPS.

Live is Faith Healer een band die vrij fors en intens uit de hoek kan komen. Denk aan Emma Ruth Rundle, Elysian Fields, zelfs Fleetwood Mac…

PRETTIEST EYES (Café De Zwerver)

Met 2 bandleden uit Puerto Rico en één uit Mexico maar opererend vanuit LA is dit een buitenbeentje op Castleface Records.

Het trio verwerkt elementen uit psych-punk, noise, krautrock en industrial en klinkt daarbij als The Stooges met zwaar vervormde keyboards. Speelden reeds in TY SEGALL's woonkamer en touren momenteel de wereld rond in het zog van OH SEES.</


SHAREVideo

Zie ook:

Aanraders: