• Sat 28/09

  uitverkocht

  PIV HUVLUV

  'Vynil-vreter'
  Stand-up comedy

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 01/10

  tickets

  HAMISH ANDERSON (au)

  BLUES, ROCK, SINGER-SONGWRITER

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 05/10

  tickets

  ONIPA (uk/gh) + Huna Sounds

  Afrobeat, Global Sounds

  KAAP/ VRIJSTAAT O. - OOSTENDE

 • Fri 11/10

  tickets

  IDRIS ACKAMOOR & THE PYRAMIDS (us) + Azmari

  Afrojazz, Ethio jazz
  i.s.m. KAAP

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 18/10

  gratis

  LAGÜNA

  Try-out | Postpunk
  Zilver Humo's Rock Rally '18

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 22/10

  tickets

  WALTER TROUT (us)

  blues-grootheid en gitaarheld
  Exclusieve show

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 01/11

  tickets

  DEAD MAN RAY

  De terugkeer van de legendarische band rond Daan Stuyven en Rudy Trouvé.

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 03/11

  tickets

  THE LONG RYDERS (us)

  Countryrock, Paisley Underground
  Exclusieve Show

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Thu 07/11

  tickets

  ERIKSSON DELCROIX + THE GOLDEN GLOWS

  Bluegrass, Country, ...
  Zitplaatsen, i.s.m. Gemeente Middelkerke

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Tue 12/11

  tickets

  MILES NIELSEN & THE RUSTED HEARTS (us)

  ROCK, ALT. COUNTRY

  CAFÉ DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 22/11

  tickets

  THE SHEILA DIVINE (us) + support

  Legendarische nineties band!
  Voorstelling nieuwe plaat.
  Nieuwe datum!

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sun 01/12

  tickets

  THE LOW ANTHEM (us)

  10th Anniversary classic album tour “Oh My God Charlie Darwin”
  Zitplaatsen

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Fri 06/12

  tickets

  SX + support

  Cd-voorstelling 'Eros'
  Autumn Falls

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

 • Sat 07/12

  tickets

  SOUND TRACK 2019

  FINALE
  PODIUM- EN KANSENPARCOURS

  ZAAL DE ZWERVER - LEFFINGE

Fri 13/09/2013   19:00

Leffingeleuren 2013

driedaags muziekfestival

Concerttent I Markt I Zaal De Zwerver LEFFINGE

Zoals de voorgaande jaren bestaat de affiche uit een mix van internationale toppers, Belgische headliners, exclusieve CD-voorstellingen, jong en fris talent, underground-helden,…

In totaal staan er zo’n 35 namen op de affiche.

Alle namen, info en tickets vind je op http://www.leffingeleurenfestival.be

Squarepusher

Squarepusher is de artiestennaam van de Britse electronica-artiest Tom Jenkinson. Die tourt momenteel met een zinnenprikkelende audio-visuele liveshow. Squarepusher debuteerde in 1996 met het album ‘Feed Me Weird Things’ op het Rephlex Records label van Aphex Twin. Daarmee werd hij één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van IDM, Intelligent Dance Music, een genre waarin elementen uit techno, drum & bass, jazz en breakbeat gecombineerd werden.

Later in 1996 verscheen de eerste Squarepusher plaat op Warp Records, een label waar hij tot op heden de totale artistieke vrijheid krijgt en intussen heeft hij er zo’n tien albums uitgebracht waarvan ‘Ufabulum’ het laatste. ‘My Red Hot Car’ dat ondermeer te horen was in Tom Barman’s film ‘Any Way The Wind Blows’ is zijn bekendste song.

Tiga

Tiga is ongetwijfeld de DJ die al het langst zo hoog op ons verlanglijstje staat. Naast een steengoede DJ is de Canadees Tiga James Sontag ook labelbaas, producer en muzikant. Hij scoorde bij ons zijn grootste hits met eigen songs als ‘You Gonna Want Me’ en ‘Pleasure From The Bass’ uit zijn door Soulwax geproducete debuutplaat ‘Sexor’. Hij wist als geen ander de feel en sound van het gouden electro-tijdperk te verwerken in glasheldere, tijdloze popsongs.

In 2009 bracht hij zijn tweede plaat ‘Ciao!’ uit met singles als ‘Mind Dimensions’ en ‘Shoes’. Ook zijn talrijke covers en remixen deden zijn ster rijzen, denk aan ‘Sunglasses At Night’, ‘Louder Then A Bomb’, ‘Hot In Herre’, ‘Washing Up’, ‘E-Talking’….

Hij is ook de man achter Turbo Recordings (Duke Dumont, Gesaffelstein, Azari & III) en hij werkt of werkte samen met Zombie Nation (als ZZT), Jesper Dahlbäck, Jake Shears (Scissor Sisters), Matthew Dear, James Murphy, Chilly Gonzales en zoals eerder gezegd Soulwax.

Daan

Wie onlangs getuige was van het bijzonder straffe concert van Daan in Zaal De Zwerver kijkt nu zonder twijfel al reikhalzend uit naar zijn doortocht in september. We wisten dat hij goed is, en zijn nieuwe plaat ‘Le Franc Belge’ wordt algemeen op gejuich onthaald, maar het is soms goed om met eigen ogen te zien hoe de man zijn oeuvre in amper vijftien jaar zo’n indrukwekkende vormen aannam.

Sinds zijn debuut ‘Profools’, over ‘Bridge Burner’, ‘Victory’, ‘The Player’, ‘Manhay’, ‘Simple’,…. Steeds weet hij te boeien en te verrassen. Het helpt ook dat hij zo’n sterke band rond zich wist te verzamelen, met o.a. Isolde Lasoen, Geoffrey Burton en Jeroen Swinnen. En het helpt dat hij  charisma te koop heeft.

GIRLS IN HAWAII

GIRLS IN HAWAII komt zijn nieuwe, langverwachte plaat ‘Everest’ voorstellen. GIH speelde in 2008 al op Leffingeleuren, ze hadden toen hun tweede plaat ‘Plan Your Escape’ uit. Nadien sloeg het noodlot echter toe voor de band toen hun drummer Denis verongelukte. De band had er tijd voor nodig om weer op te staan maar de vooruitgeschoven single ‘Misses’ bewijst alvast dat de hoge verwachtingen worden ingelost. Het is één van de weinige data die deze Waalse superband in eigen land speelt. De meeste van hun tijd spenderen ze elders in Europa, als ze al niet in China vertoeven.

AMENRA

De Kortrijkse band Amenra wist de voorbije tien jaar uit te groeien tot een topband binnen de doom- of sludgemetal. Ze brachten vijf studioplaten uit (Mass I t.e.m. V) en talrijke EP’s, DVD’s en split-singles. De band staat erom bekend zijn eigen leefwereld te creëren en rond zich gelijkgestemde kunstenaars uit andere disciplines te verzamelen onder de noemer Church Of Ra.

De band is van bij het begin de internationale weg ingeslagen, met concerten in Rusland, de USA en gans Europa tot gevolg. Ze tourden al met Converge en Neurosis. Amen Ra zoekt vaak bijzonder plekken om op te treden, schouwburgen en kerken bvb. Het zal de eerste keer zijn dat ze in Zaal De Zwerver staan.

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR

ASIWYFA uit Belfast is een viertal dat bijzonder snedige energieke postrock brengt met de intensiteit van de betere posthardcore band. Instrumentale lappen muziek die uitnodigen tot de betere moshpit en het publiek wezenloos achterlaten. Na hun titelloze debuutplaat uit 2009 brachten ze dit voorjaar opvolger ‘All Hail Bright Futures’ uit, een plaat die iets meer ruimte laat voor melodie.

COELY

De Antwerps-Congolese COELY bracht in september 2012 haar eerste single ‘Ain’t Chasing Pavements’ uit bij independent label Beatville.

De single schopt het meteen tot Hotshot van Studio Brussel, Push bij JIMtv en nr. 1 in Humo’s Arriba lijst. Ze ontpopt zich snel tot volleerd podiumbeest en doet supports voor uitverkochte concerten van Jessie Ware, De La Soul, Snoop Dogg en Kendrick Lamar.

Coely’s tweede single was ‘Nothing On Me’ en eind maart stelde ze haar debuut-EP ‘Raah, The Soulful Yeah’ voor. Met daaruit alweer een single, ‘All I Do’.

DELV!S

De Leuvens/limburgse soulzanger Delv!s wordt vaak de Belgische Jamie Lidell genoemd an dat is volkomen terecht. Beiden slagen er in om het soulgenre nieuw leven in te blazen middels in fikse injectie electronica. ‘Tell Me’ is de eerste echte single van Delv!s en die is momenteel te horen op Studio Brussel en op Radio 1.

Live heeft Delv!s een steengoeie band samengesteld. Samen met Selah Sue, AKS en Coely vormt Delv!s een heuse nieuwe soul en hiphop beweging.

SOLDIER'S HEART

Er is ook opnieuw fris talent van eigen bodem te zien op Leffingeleuren. SOLDIER’S HEART bijvoorbeeld, het vijftal rond zangeres Sylvie Kreusch won de eerste editie van De Nieuwe Lichting en kwam daarmee volop in de schijnwerpers te staan.

Hun single ‘African Fire’ staat  momenteel op één in de Hotlist van Studio Brussel en vanaf volgende week is er ook een videoclip van het nummer.

DEAD GHOSTS

Uit de eindeloze stroom van steengoede garagerock bands die er dezer dagen van over de grote plas onze richting uitkomen kozen we er dit keer één uit Vancouver, Canada.

Dead Ghosts is één van die vele jonge bands die ons van over de grote plas trakteren op een pak trashy, lofi gerammel in de stijl van Ty Siegal, Allah-Las, Mikal Cronin of Night Beats, alsof ze recht van een ‘Nuggets’ of ‘Back From The Grave’ compilatie komen.


SHAREZie ook:

Aanraders: